MENÜ



Egy blog csak csajoknak!

Csokis muffin

 

2 Adag:

Hozzávalók:

24 dkg margarin

50 dkg cukor

  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 60 dgk liszt
  • 2 cs sütőpor
  • 2 dl tej
  • ízlész szerint kakaópor
  • szükség szerint csoki darabok
  • 2 csipet szódabikarbóna

 

Elkészítés:

A margarinnal elkeverjük a porcukrot, majd a lisztet. Hozzákavarjuk a vaníliás cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, tojásokat és a tejet, végül a csokidarabokat. (Lehet beletenni mazsolát, diót szalt gyümölcsöt is.) Muffin papírral bélelt muffin formában sütjük meg.

 

 

Csokoládés keksz földimogyoróval

 
 
Hozzávalók:
kb. 60 darabhoz: 7 dkg étcsoki, 10 dkg puha vaj, 15 dkg földimogyorókrém, 1 csipet só, 6 dkg cukor, 1 tk. őrölt fahéj, 2 tojás, 30 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 20 dkg sózatlan földimogyoró, sütőpapír

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeverésesnél: 160 fokra), a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A csokoládét durvára vágva aprítjuk. A vajat a földimogyorókrémmel, a sóval, a cukorral és az édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadjuk a fahéjat és a tojásokat, és addig keverjük, amíg a cukor feloldódik benne.
A lisztet és a sütőport rászitáljuk, és összegyúrjuk vele. Beledolgozzuk a földimogyorót és a csokoládédarabokat.
A tésztából dió nagyságú golyókat formálunk, egymástól 3 cm-re a tepsire tesszük, kissé ellapítjuk őket, és sütőben kb. 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

 

Karamellás diós kocka

Hozzávalók:

15 dkg makadám- és pekándió, 30 dkg étcsokoládé (70 % kakaótartalommal), 15 dkg + 1 tk vaj, 39 dkg cukor, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 10 dkg liszt, 1-2 tk. citromlé, vajdarabka, sütőpapír


 

Elkészítés:
A makadám- és a pekándiót éles késsel vagy robotgéppel durvára aprítjuk. Az étcsokoládét nagyobb darabokra tördeljük, és 15 dkg felkockázott vajjal együtt forró vízfürdőben megolvasztjuk. A csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral együtt hozzáadunk 24 dkg cukrot, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Végül lazán beleforgatjuk a lisztet meg a makadám- és a pekándiót. Egy 24 x 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Belesimítjuk a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütőből kivéve a kerettől óvatosan elválasztjuk, és kihűtjük. Kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk. Közben a maradék cukrot 1 tk. vajjal meg a citromlével szép aranybarnára karamellizáljuk, és a süteményen azonnal elosztjuk. Egy vajdarabkán végighúzott késsel a karamellmázba 16 részes négyzethálót rajzolunk. Így a karamell megszilárdulása után a süteményt kenyérvágó késsel könnyen kockákra darabolhatjuk. (A diót kihagyhatod :D)
 

Gesztenyekocka


Hozzávalók:
- a tésztához: 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 10 dkg rama sütőmargarin, 6 evőkanál finomliszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál keserű kakaópor
- a tepsi kikenéséhez: margarin, liszt
- a krémhez: 1 csomag (49 g) főzni való vanília ízű pudingpor, 3 dl tej, 25-30 dkg porcukor, 20 dkg rama margarin, 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 2 evőkanál rum
- a tetejére: 6 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 3-4 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál keserű kakaópor


Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm-es nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesn a tésztára kenjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

 

 

 

Meggyleves hidegen

Meggyleves hidegen

Hozzávalók

4 személyre ()

    • 1,5 kg meggy
    • 2 l víz vagy meggy lé
    • 5 ek. cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1,5 dl tejszín
    • 3 lapos ek. liszt
    • 2–3 szegfűszeg
    • 1 citromhéja
    • fahéj
    • kikapart vaníliarúd

Előkészítés

A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk és körülbelül az 1/3-ad részét félretesszük (ha úgy szeretjük meg is párolhatjuk, de nyersen is kifogástalan) a leves későbbi tálalásához.

A többi meggyet a másfél liter vízzel vagy meggy lével feltesszük főzni, ezt követően hozzáadjuk a cukrot, majd a vaníliás cukrot, illetve a ízesítőket, itt már figyeljünk, hogy a családból ki, mit szeret.

A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel, majd mikor a meggy puhára főtt, belekeverjük a levesbe és összeforraljuk.

Tálaláskor óvatosan rászórjuk a félrerakott meggyet.

A tetejét tejszínhabbal díszíthetjük, de pezsgővel vagy édes vörösborral is ízesíthetői.

Muffin

hozzávalók 5 főre
 Vaníliás Alap muffin
  • 150 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 1 rúd vanília belseje
  • 2 db tojás
  • 150 g búzaliszt (BL55)
  • 7 g sütőpor
  • citrom héja
  • 40 ml tej
elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt, és tegyünk a muffintepsibe 12 db muffinpapírt.
  2. Szedjük ki a vaníliarúd belsejét, majd habosítsuk ki a vajat, és a cukrot a vaníliarúd belsejével, valamint a citromhéjjal.
  3. Folyamatos habosítás mellett egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ha a vaj felvette a tojásokat, keverjük bele a sütőporral elkevert lisztet. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet is.
  4. Töltsük meg a formákat, majd süssük készre a muffinokat sütőben.
sütési hőfok: 
200°C
sütési mód: 
hőlégkeveréses

Hírek

  • Chat Manóóknak;D
    2014-01-03 15:53:43




  • oldal email címe!!
    2014-01-03 02:59:47
  • HAHÓÓ MINDENKI!!! :)
    2014-01-02 20:19:34

    Az a fontos hírem, hogy kb egy éve nem néztem rá erre a blogomra és ma csak úgy megnéztem és ÚRISTEEEN!!!! Nagyon sokan nézitek és rengeteg pozitív visszajelzést kapok tőletek, ezért először is bocsánatot kérek a hanyagságom miatt és megigérem, hogy amennyiszer csak tudom (1-2 naponta) frissítek minden témában valami újat!!! Másodszor pedig Megköszönném MINDENKINEK, aki látogatja szavaz és ír az oldalamra, NAGYON NAGYON NAGYON IMÁDLAK TITEKET MANÓK!!! Puszii

    Főszerkesztő: B.

  • OLDAL NÉPSZERŰSÍTÉSE!!!

    Ha van ötleted hogyan legyen népszerűbb az oldalam, kérlek írj a főmenüben található E-MAIL-címre, vagy kommentelj, esetleg szólj a barátaidnak!!! KÖSZÖNÖM!!!! Vigyor

Weboldal készítés ingyen

Szavazás

1-től 5-ig mennyire jó az oldal?
5
4
1
2
3

Asztali nézet